Att göra fel strategival är som att välja fel avfart på trafikled i en främmande storstad!

Jag ser det i många bolag, och är involverad i många samtal med ägare och ledare i företag. Hur gör vi bra strategival? Vad ska vi välja för väg framåt för att verkligen lyckas med vår tillväxtresa? Klockrena frågor och ett väldigt viktigt område att beröra då det kommer att avgöra företagets resultat!

Jag hoppas att du som ledare tar en extra funderare när det är dags för avgörande beslut. Det jag ser hos många bolag som lyckas är att dom arbetar långsiktigt och konsekvent.

För att lyckas med det gäller det att inte stressa igenom arbetet med strategival. Då blir det lätt fel, man blir osäker – resultatet? Inkonsekvens och svagt resursnyttjande. BOOM!!! Det kommer som ett brev på posten och det slår stenhårt resultatet och personalens förmåga att förstå vart företaget är på väg.

Att göra fel strategival är som att vika av på fel avfart på en motortrafikled i en större stad. Eller att köra åt fel håll under lång tid utan att veta om det. Ni hamnar fel, kommer helt ur kurs, och alla ”i bilen” börjar lägga sig i och berätta åt vilket håll du som förare ska leda resan.

Ni förlorar fokus, kraft och energi – och resultatet blir splittring och i värsta fall kaos.

Du ska inte hamna där!

Därför vill jag dig några grundläggande tips när du ska välja strategier:

 • Säkrat förarbete
  Ni behöver lägga grunden med kvalificerade analyser och kartläggningar för att kunna göra medvetna val, gissa och chansa inte för mycket!
 • Långsiktiga val
  Arbeta långsiktigt så skapas konsekvens och ett effektivt resursnyttjande vilket gör att du får med personalen och skapar starka mereffekter
 • Parallella beslut
  Du behöver göra medvetna prioriteringar av marknader, kundsegment, produkter och tjänster för att kunna satsa där det ger mest effekt
 • Styr arbetssätt
  När ni gjort era val så säkerställ att alla arbetar med samma fokus på samma sätt, spretar det så tappas väldigt mycket energi och effekt

Lycka till med ditt arbete!
Vill du ha flera tips så bjuder jag dig på mitt häfte om EFFEKTIV TILLVÄXTLEDNING helt kostnadsfritt. Klicka här så fixar det sig!

Tillväxthälsningar
Jonas Ulander
Grundare av Tillväxtstudion
https://www.linkedin.com/in/jonasulander/